Menu Sluiten

Energie Beheer Systeem


Energie beheer systeem

Informatie over energie beheer systeem:

Een energie beheer systeem is computerondersteunde software voor het beheer en de bewaking van elektromechanische voorzieningen. Een energie beheer systeem kan een enkel gebouw of een groep gebouwen omvatten. Het bewaakt en rapporteert het energieverbruik en genereert gegevens voor zelfdiagnose routines en trendanalyse. Het kan ook de bediening van verlichting en HVAC automatiseren.

Dit zijn enkele van de voordelen van een energie beheer systeem voor uw gebouw. Laten we eens kijken naar elk van deze aspecten. Info over energie beheer systeem

Kennisgeving over Energie beheer systeem

Ten eerste kan een energie beheer systeem worden gebruikt om elektrische en HVAC apparatuur te regelen. Het energyplus energie beheer systeem kan deze apparaten besturen door gebruik te maken van het plant equipment operation object.

Het energie beheer systeem kan ook de instelpunten van zonethermostaten aanpassen en het kan de werking van fabrieksapparatuur regelen. Het energyplus energie beheer systeem kan zelfs HVAC apparatuur besturen, inclusief ventilatoren. Bovendien kan het de instelpunten voor systeemknooppunten wijzigen. Een gecentraliseerd energie beheer systeem kan ook het energieverbruik in gebouwen bewaken en ervoor zorgen dat het doeltreffend is en voldoet aan de wettelijke vereisten.

Een gecentraliseerd energie beheer systeem kan bedrijven helpen een aantal doelen te bereiken, zoals het verlagen van energiekosten, het voldoen aan doelstellingen en het verbeteren van hun veerkracht in het geval van weer gerelateerde uitval.

Een enkele oplossing kan al deze doelstellingen verwezenlijken, en het bredere ecosysteem van leveranciers groeit in hoog tempo. Als een bedrijf eenmaal een energie beheer systeem heeft ingevoerd, kan het beginnen met het implementeren van nieuwe systemen en procedures die de bedrijfsvoering verbeteren en de energierekening verlagen.

In de eerste plaats ondersteunt een energy management system een betrouwbare werking van een microgrid, maximaliseert het de penetratie van hernieuwbare energie en optimaliseert het de economische doeltreffendheid van de bijbehorende elektriciteitsmarkten. Dit systeem lost optimalisatieproblemen op met beschikbare productie  en opslagcapaciteit, gegeven de real state beperkingen van een microgrid. Met andere woorden, het ondersteunt het gebruik van hernieuwbare energie op grote schaal.

Op die manier kan het energie beheer systeem de kosten in verband met fossiele brandstoffen drukken en het milieu op een aantal manieren helpen.

Meer info over energie beheer systeem nu op iot-domotica.solutions.

Tags

Aansturen Hvac | Aansturen Laadpalen | Aansturen Warmtepompen | Cems Antwerpen | Cems | Configuratie Energieprofiel Antwerpen | Configuratie Energieprofiel |